Open de Koepel voor academisch onderwijs in Haarlem!

Open de Koepel gaat over méér dan academisch onderwijs op het terrein van de koepelgevangenis in Haarlem. Maar de universiteit vormt wél het hart. University College Haarlem heeft een uniek programma, schaal en pedagogisch systeem. Studenten volgen een Engelstalig, driejarig, algemeen academisch vormend programma: liberal arts & sciences. Ze wonen op de campus of in de nabije omgeving, doen onderzoek en krijgen lessen in kleine groepen.

Terrassen, hoven, een levendig gebied

In en rond de Koepel kom je om te studeren, een cursus te volgen of muziek te maken, te wandelen door de hoven of een drankje te drinken op de terrassen rond de Koepel. Er klinkt regelmatig live muziek en in de zomer logeren er docenten en gasten uit binnen- en buitenland. Dagjesmensen bezoeken in de zomer bijzondere exposities en ervaren de koepel als een welkome entree van Haarlem.

Academisch onderwijs in Haarlem geeft de kans om met de koepel in Haarlem de geschiedenis te herschrijven. De binnenstad over het Spaarne te trekken. Een gastvrije entree van de stad te maken.