Bouwwerkzaamheden

 

Nieuwsbrieven Open de Koepel:

Video’s en fragmenten

 • Radiointerview Jacqueline van de Sande

16 februari 2017, over de invulling van de Koepel en de betekenis voor de stad:    http://eepurl.com/cBRbwX

 • Radiointerview Jacqueline van de Sande

15 november, 2016, Haarlem105: Over de plannen van Open de Koepel en opening van de tentoonstelling “Grote kansen voor Haarlem Oost”. Beluister het fragment hier: https://youtu.be/t-LpWhkjNwM

Publicaties

 • ’Mama, wil je nooit meer een gevangenis kopen?’ 26 juli, 2017, Haarlems Dagblad. Anders dan vroeger staan alle celdeuren van het complex open. Dat is expres. Alle potten zijn afgedekt met plastic. Dat deden de dochters van Van de Sande. Lees het hele artikel hier: ’Mama, wil je nooit meer een gevangenis kopen?’
 • ‘Nooit meer wapens over de muur: koepelgevangenis wordt University College’. 18 juli, 2017, Het Parool: De celdeuren in de vier ringen van de Koepel staan allemaal open. Op de wandborden herinneren teksten aan het verleden. Lees het hele artikel hier: Nooit meer wapens over de muur: koepelgevangenis wordt University College. (inlog nodig)
 • ‘De Stichting Panopticon kan aan de slag met de verdere uitwerking van haar plan voor een University College in de Koepelgevangenis.’ 17 februari, 2017, Haarlems Dagblad: Dat werd donderdagnacht na een marathonzitting van de gemeenteraad duidelijk. Lees het hele artikel hier: De Stichting Panopticon kan aan de slag met de verdere uitwerking van haar plan voor een University College in de Koepelgevangenis.  (Inlog nodig)
 • ‘Intentieverklaring universiteit: doorbraak Panopticon’ 15 februari 2017, Haarlems Dagblad: De Vrije Universiteit heeft ‘de intentie’ om met de stichting Panopticon verder te werken aan de realisatie van een University College in de Koepelgevangenis in Haarlem. Lees hier het hele artikel: Intentieverklaring universiteit: doorbraak Panopticon(Inlog nodig)
 • ‘Buurt steunt plan Panopticon’ 18 januari, 2017, Haarlems Dagblad: Direct omwonenden van de Koepel en de Wijkraad Scheepmakersdijk staan achter het plan Open de Koepel. Lees hier het hele artikel: Buurt steunt plan Panopticon. (Inlog nodig)
 • ‘Panopticon kan Koepel kopen’ 12 januari 2017, Haarlems Dagblad: De Stichting Panopticon kan binnenkort de nieuwe eigenaar van de Koepel worden. Lees hier het hele artikel: Panopticon kan Koepel kopen. (Inlog nodig)
 • ‘University College Haarlem financieel haalbaar’ 2 november, 2016, Architectenweb: Het plan voor University College Haarlem is financieel haalbaar. Dat heeft de stichting Panopticon laten weten. De stichting wil de universiteit huisvesten in de voormalige koepelgevangenis.
  Lees hier het hele artikel: University College Haarlem financieel haalbaar
 • ‘Rijk vraagt 6,4 miljoen voor Koepel’ 28 oktober, 2016, Haarlems Dagblad: Het Rijksvastgoedbedrijf vraagt voor het Koepelcomplex 6,4 miljoen euro. Dat heeft het vrijdag bekend gemaakt in een koopaanbieding aan de gemeente Haarlem. Over dat bedrag kan niet worden onderhandeld.
  Lees hier het hele artikel: Rijk vraagt 6,4 miljoen voor Koepel(Inlog nodig)
 • ‘Plan Panopticon voor Koepel Haarlem is kansrijk’ 21 oktober, 2016, Haarlems Dagblad: De plannen van de Stichting Panopticon voor een University College in de voormalige Haarlemse Koepelgevangenis zijn volgens het college van B en W ’kansrijk’. Dat heeft een eerste toets van die plannen duidelijk gemaakt.
  Lees hier het hele artikel: Plan Panopticon voor Koepel Haarlem kansrijk(Inlog nodig)
 • ‘Meerderheid raad juicht voor University College’ 29 maart, 2016, Haarlems Dagblad: Over het grote enthousiasme vanuit de raad. Daadkracht gezocht en gevonden! Lees het hele artikel: Meerderheid raad juicht voor University College.
 • ‘B en W: Koop Koepel aan voor University College’ 25 maart, 2016, Haarlems Dagblad: Een mooie boodschap en een stap voorwaarts voor University College Haarlem!
  Lees het hele artikel: B en W: Koop Koepel aan voor University College.
 • ‘Van oud gevang naar maatschappelijk belang’ 24 december, 2015, WoonmarktNL: Over Stichting Panopticon en haar ideeën van Open de Koepel. Deze is op de website alleen toegankelijk voor abonnees, maar ook hier mogen we het met jullie delen.
  Lees het hele artikel: Van oud gevang naar maatschappelijk belang